Vliegveld Valkenburg

Mei 1940

 
 Home  Vˇˇr de Oorlog Bevelvoering 4e Regiment Infanterie Mei 1940 Verliezen Documenten Verdere informatie
 

 

 

 

Home

Voorwoord

Bijwerkingen 2016-2018
Gebruiksvoorwaarden.

Heeft U vragen of heeft U iets mee te delen? Schrijf in het  Forum !
Of mail naar  :

Voorwoord

 

 

Deze niet-commerciŰle website is mogelijk gemaakt door internet-provider Hartronics. Hij is de zoon van sergeant K.J. van Hartingsveldt, die als stukscommandant van een mitrailleurgroep de herovering van Katwijk en de verdediging van Wassenaar meemaakte. De eerste oorlogsdag is door sergeant K.J. van Hartingsveldt hier beschreven.
  
In de herfst van 2000 is hier het onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen rond het vliegveld Valkenburg in de meidagen van 1940. Bestaande gegevens, ingezonden dagboeken en reacties van derden zijn op chronologische wijze ingevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van de strijd  te krijgen.

Gezien deze gegevens grotendeels na de capitulatie uit het geheugen zijn opgemaakt moet er rekening mee worden gehouden dat deze niet de absolute waarheid weergeven.

Mocht U onvolkomenheden tegen komen, zaken die onvermeld zijn of over geschriften of fotografisch materiaal beschikken die een aanvulling zijn voor dit document, zou ik het zeer op prijs stellen dat U contact met mij opneemt.

Contactadres :