Vliegveld Valkenburg

Mei 1940

 
 Home   Vóór de Oorlog   Bevelvoering   4e Regiment Infanterie   Mei 1940   Verliezen  Documenten Verdere informatie 
 

 

 

 

Home

Voorwoord
Bijwerkingen 2016-2017
Gebruiksvoorwaarden
Hulp bij het zoeken naar een 
   overleden militair.

Heeft U vragen of heeft U iets mee te delen? Schrijf in het Forum
Of mail naar  :

 

 

Welkom


Julianadorp, najaar 2000.

Waarom weer een pagina over een oorlog die al zo lang geleden is? 

Ik wilde achterhalen wat mijn vader had meegemaakt in die vijf oorlogsdagen. Hij had in 1936 een militaire "opleiding" van 5,5 maand gehad. Iets waarvan met de mobilisatie op 28 augustus 1939  natuurlijk weinig van was overgebleven. Hij werd ingelijfd als mitrailleurschutter in het tweede bataljon van het vierde Regiment Infanterie.
 
Uiteindelijk is het een verslag geworden van de geschiedenis van het "Vuile Vier" met het accent op de krijgshandelingen op en rondom het vliegveld in 1940. Het is daarmee een eerbetoon geworden aan allen die er vochten voor de vrijheid van Nederland en speciaal voor hen die daar de hoogste prijs voor betaalden. 
 
Ook de aanleiding naar de inval in Nederland wordt hier beschreven en men moet zich realiseren dat dit zich ruim 70 jaar geleden afspeelde. Dit document moet dus gezien worden door de ogen van die tijd.

Kennis de niet gedeeld wordt gaat verloren.

Deze website is tevens een uitnodiging om bij te dragen deze geschiedschrijving. Ongetwijfeld bevatten particuliere archieven nog foto’s en informatie over deze gebeurtenis. Mocht U dus in het bezit zijn van schriftelijk of fotografisch materiaal, ogenschijnlijk hoe onbelangrijk ook, dan zou ik daar graag kennis van nemen. Het verslag is en wordt nog steeds bijgewerkt door bijdragen van derden. 

Bedankt voor uw interesse,
F.Oorschot en allen die hier aan hebben meegewerkt.