TERUG

HOME

  Voorwoord
Bijwerkingen 2016-2020
Gebruiksvoorwaarden
Hulp bij het zoeken naar een overleden militair.

Heeft U vragen of heeft U iets mee te delen? Schrijf in het Forum
Of mail naar  :

 

 

Voorwoord

Deze niet-commerciŽle website is mogelijk gemaakt door internet-provider Hartronics. Hij is de zoon van sergeant K.J. van Hartingsveldt, die als stukscommandant van een mitrailleurgroep de herovering van Katwijk en de verdediging van Wassenaar meemaakte. De eerste oorlogsdag is door sergeant K.J. van Hartingsveldt hier beschreven.
  
In de herfst van 2000 is hier het onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen rond het vliegveld Valkenburg in de meidagen van 1940. Bestaande gegevens, ingezonden dagboeken en reacties van derden zijn op chronologische wijze ingevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van de strijd  te krijgen.

Gezien deze gegevens grotendeels na de capitulatie uit het geheugen zijn opgemaakt moet er rekening mee worden gehouden dat deze niet de absolute waarheid weergeven.

Mocht U onvolkomenheden tegen komen, zaken die onvermeld zijn of over geschriften of fotografisch materiaal beschikken die een aanvulling zijn voor dit document, zou ik het zeer op prijs stellen dat U contact met mij opneemt.

Veel beelden zijn in de meeste browsers oproepbaar door er links op te klikken.
Echter, bij Firefox werkt dat anders. Klik niet links maar rechts, dan ziet u opties om het beeld zichtbaar te maken. Excuus voor het ongemak.

Contactadres :